Hoppa till innehåll

Smslån utan UC

Smslån utan UC innebär inte som många verkar tro att långivaren inte tar en kreditupplysning. Med det menar man istället att kreditupplysningen görs hos ett helt annat kreditupplysningsföretag än Upplysningscentralen.

För en UC är inte en synonym för en kreditupplysning utan enbart en kreditupplysning från Upplysningscentralen. Anledningen till att man som låntagare inte vill att kreditupplysningen görs hos Upplysningscentralen är först och främst för att förfrågan sparas och visas upp för den som gör en kreditupplysning senare. Något som kan påverka om man får ett annat lån senare eller om man får ett abonnemang.

Listan nedanför innehåller de smslångivare som erbjuder ett smslån utan UC helt räntefritt. Då vi på Smslångratis.com har fokuserat oss just på smslån gratis eller räntefria smslån.

Smslån utan UC helt räntefritt

Att låna pengar utan att behöva betala någon ränta är det som gör smslånen till en helt unik form av lån. Det finns ingen annan låneform där möjligheten att låna räntefritt finns utöver när det gäller smslån gratis. Att man dessutom har möjligheten att ta ett smslån utan UC och därmed inte få ansökan registrerad gör det till en ännu bättre låneform.

Det går att låna pengar med ett smslån utan UC helt räntefritt och även helt anonymt då det inte kommer synas för någon annan än dig som låntagare och din långivare. Ingen annan har någon möjlighet att se att en låntagare har gjort en ansökan om att få låna pengar räntefritt.

Så därför får man en helt unik möjlighet med ett smslån utan UC. Däremot så kommer långivaren att använda sig av ett annat företag än Upplysningscentralen för att göra en kreditupplysning. Några sådana företag är Creditsafe och Bisnode. Båda de här varianterna sparar inga kopior på att en förfrågan har gjorts.

 Krav för att få ett smslån utan UC beviljat

De här kraven är generella och de skiljer sig åt mellan olika långivare. Framförallt skiljer sig inkomstkravet mellan olika långivare men även beroende på vilket belopp man ansökt om att få låna.

Vanliga frågor och svar om smslån utan UC

F: Kommer långivaren att ta en kreditupplysning?

S: Alla långivare i Sverige måste ta en kreditupplysning innan de får bevilja ett lån.

F: Måste långivaren ta en kreditupplysning från UC (Upplysningscentralen)?

S: Nej, långivaren får själv avgöra det och vanligtvis är det via Creditsafe eller Bisnode.

F: Kan man få ett smslån utan UC med betalningsanmärkningar?

S: Läs mer under smslån med betalningsanmärkning.

F: Är man garanterad ett lån om man uppfyller de generella kraven?

S: Nej, varje långivare gör en individuell prövning vid varje ansökan om lån.

F: Vad kan en långivare se när de gör en kreditupplysning?
S: Tidigare inkomster och om personen har skulder eller betalningsanmärkningar är ett par exempel.