Hoppa till innehåll

Ferratum

Ferratum recension

ferratum

Besök Ferratum

Ferratum är en gammal långivare som faktiskt har förändrat helt sitt utbud av lån produkter och erbjuder nu två olika sätt att låna pengar på.  De har Ferratum Credit och Ferratum Micro.

Ferratum Micro fungerar som de traditionella smslånen medans Ferratum Credit är som ett traditionellt lån där du nu under de första 30 dagarna kan låna upp till 15 000 kr helt räntefritt.

Oavsett hur lite eller hur mycket du behöver låna så har Ferratum ett lån som passar alla och om du inte kan betala tillbaka hela lånet med Ferratum Credit så kan du göra en delbetalning och förlänga lånet.

Smslångratis.coms översikt över Ferratum

Smslångratis.com anser att Ferratum är en otroligt bra långivare för sig som letar efter räntefria smslån eller räntefria lån då de genom Ferratum Credit har en otroligt generös utlåning där de första 30 dagarna alltid är räntefria och gör att du som låntagare kan låna upp till 15 000 kr utan att behöva betala någon ränta alls.

Ferratum tillåter betalningsanmärkningar hos sina låntagare men du får inte ha något skuldsaldo hos kronofogden och betalningsanmärkningarna får inte heller vara nyare än 6 månader.

 

Förstagångskund

Hos Ferratum görs ingen skillnad mellan första gångs kund och återkommande när det gäller räntefria smslån då de första 30 dagarna alltid är räntefria. Men fördelen som finns med att vara en återkommande kund är att du kan få en möjlighet att låna ett större belopp om du sedan tidigare skött dina tidigare lån hos Ferratum.

 

 

Krav för att få låna pengar

  • Du måste minst vara 21 år gammal
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inget skuldsaldo hos Kronofogden
  • Ha en deklarerad inkomst
  • Genomgå sedvanlig kreditprövning

 

Återkommande kunder

Eftersom Ferratum inte skiljer mellan återkommande och nya kunder när det gäller räntefria smslån så kan du även som återkommande kund låna räntefritt hos Ferratum de första 30 dagarna.

Du kan dock få en möjlighet att låna ett större belopp om du tidigare har haft lån hos Ferratum som betalats i tid och du tidigare inte kunde få låna det högsta beloppet.

Utbetalningsrutiner hos Ferratum

För kunder med bankkonto hos Nordea så finns pengarna på kontot direkt medans övriga banker finns pengarna på kontot före kl 17:00 om du ansökt om lånet innan kl 12 annars nästkommande vardag.

Så om du har Nordea så har du ett smslån direkt på kontot medans övriga banker så kan du ha pengarna som senast nästkommandehelgfria vardag.

 

Att tänka på innan du ansöker om ett lån

Se till att du uppfyller Ferratums krav på dig som låntagare och att du ansöker under öppettiderna då lånet annars kommer att behandlas nästa dag.

Öppettider

Ferratums öppettider är följande:

Måndag – fredag: 08:00 – 21:00

Lördag – söndag: 11:00 – 18:00